Megnézzük mit találunk itthon.

Mezőjáró, nem világos?

Mezőjáró, nem világos?

Gyógyulás

2015. január 14. - podanigyorgy

Elteltek az ünnepek, kellemes émelygés a gyomorban és a halvány fejfájás is tovaszállt már rég. Az idő nem kedvezett eddig így mint minden jóravaló unatkozó családapa, bevonultam a garázsba.

A lista a kezemben, nem annyira rövid.Időközben megérkezett a rendelt csomag, minden benne amit kértem. Időközben a lánc feszessége is el kezdett aggasztani így azzal kezdtem, mert az egyszerűbb és bemelegítésnek megfelelő. Négy csavar, ugyanannyit kell tekerni mindkét oldalon és kész. feszesre nem húzom, mert fog ez a lánc mozogni még nem keveset.

dsc_5389.JPG

Amit nemértettem már a vásárláskor, hogy benzinszűrő miért nincs? Ezt gyorsan orvosolni kell, szóval a legegyszerűbb megoldáshoz folyamodok. Elvágom a benzincsövet és betolom a szűrőt. Természetesen a kis nyilacskát megkeresem, hogy merre haladjon a benzin. Ez is pipa.

dsc_5353.JPG

Pár forintos tétel, de sokat menthet.

Az első tengely menete kuka. Csomagból elővarázsolom a bontottat, csavarok rajta, egyenesnek tűnik. Egy kisszéket (hokedli) használok emelőnek, szerencsére nem olyan nehéz ez a vas mint az SV. Tengely kiszed, új betol a helyére, végét biztosítom, szépen forog, nem szorul, öröm.

dsc_5395.JPG

Rögzítve, na eddig ilyen nem volt...

Csak hogy közben legyen némi zene is, mert én sem csendben dolgozom :)

 Amit észrevettem még az a karburátor szívócsonk meg van repedezve. Fals levegőt nem akarok sehova juttatni, úgyhogy sportlégszűrő le, karbi le és máris hozzáférek a területhez. Sajnos az idomok kicsit útban vannak, sokkal több helyem nincs, de az a 2-3cm amivel nagyobb a mozgásterem sokat jelent. Amikor este átfutottam fejben, hogy miket kell megcsinálni, kicsit jobban aggódtam, de egész logikusan van minden elhelyezve ezen a tücskön. Régi csonk leszed, "új" a helyére. A régi nem volt annyira rossz, re külső repedések voltak rajta. Idő kérdése lett volna és tönkremegy. Jobb ez így.

dsc_5350.JPG

Ez a régi, kicsit kókányolt...

dsc_5354.JPG

Ez az újabb, persze már sáros :)

Ha már egyszer leszedtem ezt a nagyon vagesz sportszűrőt akkor nem is raknám vissza. Csomagból légszűrőház elő. Khm. Hát az még oké, hogy bontott a cucc, de azért ez már véleményes, de legalább minden csavar a helyén, lehet rögzíteni.DE. Előtte szétszedem, biztos ami biztos és megnézem,hogy fog-e valamit szűrni. Három csavar kiteker. Mondom kiteker. Nos az egyik menete nem annyira jó. Nem jön szét a rohadék, de azt látom, hogy a szivacs benne van, legalább ez jó. Kicsi fizikai ráhatással azért szét jön és már látom is a poros, száraz szűrőt. Nemrég megjelent egy cikk a totalbike.hu -n. Illik megfogadni a tanácsokat, hát még ezeket. Kimosom a szűrőt, kiszárítom és már fújom is rá láncsprayt. Az összeszerelés sem bonyolult, a rögzítési pontokhoz tökéletesen passzol a légszűrőház. Ismét kulcsok a kézben és már a helyén is van.

dsc_5392.JPG

A fényszóró a szemembe pislákol naplamente után ami igen idegesítő. Nem passzol tökéletesen a fejidomba, ennyi. Megoldás: takarjuk el. Egy plexi darabot igyekszem méretre vágni. Bepróbálom a leendő helyére, kis reszelgetés és jó lesz. Rögzítése gyorskötegelővel. Mi mással?! Lefújom feketére, szerencsére van itthon matt fekete festék, nem sok, de erre elég. Szerencsére ez gyorsan is szárad, főleg, ha megfújom meleg levegővel.

dsc_5393.JPG

A gyertya kitekerése gyorsan megvan, lehet nem kellett volna még cserélni, de nem érdekel, tudom hogy mosst új van benne, ez a lényeg. Alul olajleeresztő csavart megtaláltam, olaj kiereszt, új finom friss Castrollal felöntöm. Megy ez szépen. A különolajzás csatlakozását a blokkhoz egy gumi védi ami elporladt, de erre is jött új alkatrész. Nem több mint 2 perc és ez is helyén.

dsc_5390.JPG

Idomok a helyükre, próbaindítás. Első rúgásra indul. Irány a benzinkút, keréknyomás ellenőrzésre és próbakörre.

Még jelentkezem!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezojaro.blog.hu/api/trackback/id/tr147072153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása