Megnézzük mit találunk itthon.

Mezőjáró, nem világos?

Mezőjáró, nem világos?

Vérző sebek

2014. december 22. - podanigyorgy

Gyorsan elmondom, hogy nem vagyok szerelő, csak szeretek barkácsolni, érdekel mi és hogyan működik. Van, hogy sikerül megoldanom egy problémát, de belátom, ha túlnő rajtam a hiba és szerelőhöz kell fordulni.

Megtörtént az átvizsgálás. A szóban forgó Rieju RR50 enduro állapota kicsit siralmas.

A gumik 50-60%-osak. Ezek cseréje majd valamikor a tavasszal lesznek esedékesek.

Az első tengely csavarja hiányzik és a menet a tengely végén igen véleményes, tehát cserés. Tovább. A fényszóró működik, viszont este a szemembe világít, mert nem pontos az illesztés, valamilyen plexi darabbal megoldom.

A blokk jó állapotnak örvend, a kipufogó valami után gyártott cucc, de jól szól, nem lyukas csak ott ahol kell. Viszont egy sport levegőszűrő van rajta ami szerintem semmire se való. Levegőszűrő és szűrőház is a listán. Közelebbről megnézve a karbi rendben van, de a karburátor szívócsonk repedt, el van öregedve. Újabb tétel a listán.

A lánc és a fogaskerekek rendben vannak, ameddig a gumik bírják addig ezek is jók lesznek. A külön olajzás működik, de nini egy gumi tömítés elporladt az idők folyamán így ez is cserés. Mint ahogyan az ülésre is ráfér egy kis felújítás, mert ki van ülve rendesen és a huzat is ki van szakadva egy-két helyen. 

A műanyag idomok kicsit kuszán állnak ezért szépen lebontottam és plusz nyolc csavar segítségével a helyére raktam mindet. A gond csak annyi volt, hogy utángyártottak voltak az idomok, ami ezeknél a gépeknél természetesnek hatnak, tehát volt 1 cm eltérés a rögzítési pontoknál. Ezt egy kis mérés - jelölés - fúrás kombóval gyorsan helyreállítható volt.

Talán így összeszedve nem is olyan veszélyes az állapot. Felütöttem a jól bevált hirdetési oldalakat és lekérdeztem az árakat.

Amire szükség van: 

-első tengely

-légszűrőház+szűrő

-tömítés a különolajzáshoz

-gyertya

-olaj, mert azt illik cserélni akármit is mondott az előző tulaj

-benzinszűrő, mert az nincs

A motoros bolt megoldott majdnem mindent, de használtan barátságosabb volt néhány alkatrész.

Várom a csomagot és nekikezdek a rendbetételnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mezojaro.blog.hu/api/trackback/id/tr627003961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása